Штампати
Стање на путевима
Датум: 17.01.2019

Саобраћај се у Републици Српској у нижим предјелима одвија по мјестимично влажним и мокрим коловозима, док у вишим планинским предјелима и преко превоја има мјестимично угаженог снијега. Издвајамо путне правце: Тисовац-Кнежево-Угар, Сарајево-Рогатица, Власеница-Хан Пијесак, Трново-Фоча и Гацко-Тјентиште. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина упозоравамо на опасност од одрона камења и земље на коловоз, те на могућност обрушавања снијежних лавина, нарочито на магистралном путу М-18 Добро Поље-Брод на Дрини. Због ниских температура, возаче упозоравамо на могућу поледицу, посебно у вишим предјелима, преко мостова, надвожњака и прилазима тунелима. Апелујемо на возаче да на свим путним правцима возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

Због оштећења надвожњака (код НИС петрол пумпе у Трну) саобраћај се на магистралном путу М-16 дионица Приједорска петља – Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

У току су радови на изградњи и провођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. Јануар", Бања Лука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче упозоравамо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на изградњи моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-4 Челинац-Котор Варош. Привремена саобраћајна сигнализација је постављена и њено поштовање је обавезно. (до 01.05.2019.)

Због изградње наплатне станице “Чатрња” на аутопуту Градишка-Бањалука, до 30.04.2019. год. измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току су радови на изградњи тротоара на регионалном путу Р-480 Дервиши-Клашнице 2 ( у Улици Пут српских бранилаца и 16. Крајишке Н.О. бригаде), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација и њено поштовање је обавезно.

Због радова који се изводе на магистралном путу М-16 Карановац-Црна Ријека, дионица Крупа на Врбасу-Бочац од 07 до 17 часова (понедјељак-субота), долази до обуставе саобраћаја (10-так минута) и саобраћај  се пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута М-18 Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Завршени су радови на изградњи канализације на дијелу магистралног пута М-14.1 кроз град Бијељину, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

Због извођења радова на изградњи пјешачке стазе , на регионалном путу Р-462а на дионици Обудовац-Лончари , долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.(30.06.2019.)

У току су радови на санацији моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Р-477а Моштаница-Козарска Дубица. Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Р-414 Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Р-476 Укрина-Горња Вијака и Р-458 Лопаре (Мачковац)-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Забране саобраћаја

На регионалном путу Р-454 а Братунац 3-Дрињача у временским периодима од 00:00 до 07:00 и од 16:00 до 00:00 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 т и аутобусе класе М3, а због радова на санацији клизишта, Ова забрана се не односи на аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Р-473 Теслић 2-граница РС/ФБиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 5т.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Л007 дионици Добој-Манастир Петрово, од 07.05.2018 на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен  је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. (Рјешење Мин. саоб. и веза 13.03/345-103-1/15, од 11.12.2015.).