Штампати
Стање на путевима
Датум: 22.04.2024

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија без застоја и дужих задржавања, осим на мјестима гдје се изводе радови. У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, на могуће одроне. Свим учесницима у саобраћају,савјетујемо да буду максимално опрезни и да поштују саобраћајне прописе.

 Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута МI-101 Нова Топола-Клашнице 1, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 12.06.2024. године).

Због извођења радова минирања на каменолому „Грапска-Костајница“, до 08.07.2024. године долазиће до привремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута РI-3103 Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута МI-114 Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента (општина Пале), доћи ће до повремене обуставе саобраћаја од 10.04.2024 до 10.07.2024. године и то два пута дневно у трајању од 5 до 7 минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу МI-114 Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком. Саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 km/h. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције магистралног пута МI-111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум(Шћепан Поље),измјењен је режим у одвијању саобраћаја.(од 12.02-31.12.2024.)

Ради укључивања и искључивања механизације која је нагажована на изградњи аутопута на коридору пет Ц од моста Руданка (укључујући мост) до тунела Путниково брдо 2, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу МI-105 дионица Руданка-Добој.  Радови продужени до 30.11.2024.године.

На магистралном путу М-I 102 Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због извођења радова на М-18 Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком.На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

До 12.05.2024. године ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 07:00 и 16:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Р-I 4503 (Р-459), дионица С. Угљевик-Главичице, у рејону С. Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем М-I 113 (М-18) Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Напомињемо да се наведена забрана саобраћаја не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу P-I 2103 (Р-476) Укрина-Горња Вијака.

Забране

На регионалном путу Р-I 4102 Прибој-граница РС/ФБиХ (Шибошница), дионица Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Од 02.06.2021. на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Р-I 3104 (стара ознака Р-472) дионица Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на магистралном путу МI-101 дионица Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер након деструкција насталих механичким ударима предметни надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења. Ово рјешење је на снази од 24.12.2020.године и важи до стицања услова за безбједно и несметано одвијање саобраћаја.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/час.

На магистралном путу M-I 111 (М-18), дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње моста у насељу Чесма, обуставља се саобраћај у Улици браће Пиштељића, на дијелу од улазне капије “Нискоградње”, 100-ак метара према истоку. Предвиђено је да се радови изводе до 16:00 26.04.2024. године, па возаче молимо за стрпљење.

Због извођења радова, обустављен је саобраћај до 17,00 часова 31.05.2024. године у I куљанској улици на дијелу од VII куљанске улице до XII куљанске улице.