Штампати
Почели радови на изградњи моста у Карановцу на P414
Датум: 29.05.2013

Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'', инвеститор радова изградње, увођењем извођача радова, конзорциј ''Интеграл инжењеринг/Приједорпутеви'' у посао данас, 29.05.2013. године, званично је почела изградња новог моста у насељу Карановцу, на регионалном путу Р414, Карановац-Кнежево.објекту. 

Пројектном документацијом је предвиђена изградња новог моста на локацији постојећег. Нови мост на регионалном путу Р414 у насељу Карановац, по изградњи, биће за  двосмјерни саобраћај  са двије саобраћајне траке од по 3,5 метара ширине, са двије бициклистичке траке по 1 м,  те двије пјешачке стазе од 1,2 метра ширине. Вриједност радова изградње је 1.200.000,00 КМ, а рок за извођење радова је 6 мјесеци од дана почетка градње.
 
Почетак изградње обиљежен је примопредајом пословне документације која је обављена данас у непосредној близини старог моста између инвеститора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" и извођача радова конзорцијума "Интеграл инжењеринг" и "Приједорпутеви".
 
Постојећи мост у Карановцу на региопналном путу Р – 414 неће бити затворен за саобраћај у вријеме градње новог моста, а у наредних неколико дана вршиће се припремни радови, након чега ће стара конструкција моста бити пребачена на новопостављену конструкцију, а почети радови на новом мосту.