Штампати
Почетак радова на изградњи надвожњака на магистралном путу М4, Приједор-Нови Град
Датум: 18.03.2014

Обиласком градилишта, предсједник РС Милорад Додик предсједник РС, Марко Павић, градоначелник Приједора и директор Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' Недељко Кнежевић озваничили су почетак радова на изградњи надвожњака преко жељезничке пруге и магистралног пута М4, Приједор- Нови Град, у насељу Пећани и Доња Пухарска са присутпним саобраћајницама. 
 
Извођач радова ''Приједорпутеви'' ће у наредних девет мјесеци изводити радове према  пројекту који је урадио је Институт за грађевинарство ''ИГ'' Бањалука. Главним пројектом предвиђено је да је дужина будућег надвожњака 155 метара. Надвожњак ће имати двије саобраћајне траке ширине по 3,20 метара, ивичне траке 2*0,30 метара и двије пјешачке стазе по 1,90 метара. Биће урађене приступне саобраћајнице у дужини од 500 метара и уређење прикључка на магистрални пут М4.
 
Милорад Додик, предсједник Републике Српске рекао је да је изградња овог надвожњака један од капиталних објеката не само за град Приједор, него за цијелу Републику Српску, чијом изградњом ће се побољшати живот грађана Приједора, али и свих оних који овуда пролазе. 
 
Градоначелник Приједора Марко Павић истакао је да је пројекат изградње надвожњака веома значајан за становнике овог града, будући да постоји само један улаз и излаз у град што је доводило до честих саобраћајних гужви. 
"Ово је један лијеп примјер сарадње предузећа 'Путеви Републике Српске', Владе и локалне заједнице, што је допринијело почетку радова на реализацији овог значајног инфраструктурног пројекта", нагласио је Павић. 
 
Недељко Кнежевић, директор Јавног предузећа ''Путеви Републике Срске'', које је инвеститор изградње, навео је техничке карактеристике будућег путног објекта, наглашавајући да је његова изградња битна не само за путну мрежу Републике Српске, него и за већу безбједност саобраћаја и свих учесника у саобраћају. 
 
"Град Приједор је ријешио све имовинске односе на терену и створени су сви услови за реализацију овог пројекта који ће између осталог допринијети и већој безбједности саобраћаја у граду", нагласио је Кнежевић. 
Извођач радова изградње надвожњака на М4 је предузеће ''Приједорпутеви'', надзор ''Routing'' д.о.о. Бања Лука. Вриједност инвестиције је 3.673.674,26 КМ, а рок за извођење радова 9 мјесеци.