Штампати
Обилазак М4 и упознавање са ситуацијом на поплављеним подручјима
Датум: 15.05.2014

Вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' Душко Гојић са екипом инжењера данас је обишао дионицу магистралног пута М4, Бања Лука-Челинац гдје ријека Врбања сваког тренутка пријети да се излије из корита и отежа и заустави ову путну комуникацију. Са жељом да се на лицу мјеса упузнају са стањем на терену и са стањем путне мреже магистралних и регионалних путева, екипа Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' обишла је путну област број 1 и снимила стање на терену.
 
"На свим дионицама на којима су се до сада изводили радови на магистралној и регионалној путној мрежи Републике Српске издат је налог да се радови обуставе, а људство и механизација преусмјери за помоћ угроженом становништву. У овом тренутку приоритет је помоћи становништву и спашавању имовине и добара грађана. На магистралним и регионалним саобраћајницама тренутно се мало тога може учинити, тек по престанку падавина и повлачењу воде моћи ће се учинити нешто више и говорити о евентуалној штети''- истакао је Душко Гојић, в.д. директор ЈП ''Путеви РС" у разговору са мјештанима окупљеним на мосту број 37 на М4 преко ријеке Јошавке. Такође, наглашено је да са путних области на којима ситуација није алармантна људство и механизација биће преусмерени ка угроженим подручима у испомоћ.
 
Киша која непрестано пада највише проблема је створила на путевима на подручју Добоја, Бијељине и Зворника.
Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' апелује на све учеснике у саобраћају који би требали данас или сутра путовати је да на пут не крећу без пријеке потребе, посебно према Бијељини, Зворнику и Добоју, јер се очекује и погоршање ситуације с обзиром да киша непрестано пада.