Штампати
Реконструкцијa дијела трупа магистралног пута М4
Датум: 20.05.2016

 

Предузеће ''Нискоградња'' д.о.о. из Лакташа данас, 20.05.2016. године, званично је уведена у посао извођења радова ''Реконструкције дијела трупа магистралног пута М4, Бања Лука- Челинац – Котор Варош- Клупе, у насељу Ада''.
Радови санације клизишта и трупа пута М4 биће подијељени у двије фазе:
  • I фаза радова подразумјева санацију саобраћајнице и изградња потпорне конструкције испод саобраћајнице у дужини од 800 метара;
  • II фаза подразумјева радове изградње потпорне конструкције изнад саобраћајнице и изградњу одводног канала. 
У претходна два/три дана, извођач радова вршио је припремне радове на припреми терена за почетак санације и постављање неопходне саобраћајне сигнализације за измјену режима саобраћаја, која ће бити на снази у вријеме извођења радова санације на М4.
Саобраћај ће се у вријеме извођења радова вршити једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, о чему ће учесници у саобраћају бити обавјештени адекватном саобраћајном сигнализацијом и помоћним семафорима, чије поштивање је обавезно за све учеснике у саобраћају. 
 
Радови ''Реконструкције дијела трупа магистралног пута М4, Бања Лука- Челинац – Котор Варош- Клупе, у насељу Ада'' изводиће се 120 дана.
Уговорена вриједност радова је 811.758.44 КМ. Средства су обезбјеђена из кредита Светске банке путем пројекта хитних мјера санације од поплава.