Штампати
Бијељина: потписан споразум ЈП ''Путеви РС'' и града Бијељина
Датум: 24.08.2017

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске"  и представници града Бијељина, потписали су 23.08.2017. године у овом граду Споразум о  рјешавању имовинско-правних односа за изградњу  регионалног пута R459a, Црњеволо-Рача.
Уговор о реконструкцији и модернизацији R459a, Црњеволо-Рача, са извођачем `Бијељинапут',  потписан је још 2015. године, али због недостатка финансијских средстава, није било услова да се тада и реализује.
 
''"Путеви Републике Српске` ће са два милиона КМ властитих средстава извести комплетан пројекат. У оквиру реконструкције и модернизације пута извршиће се пресвлачења асфалта у укупној дужини од 4.000 метара, те проширења пута до пет и по метара, бити изведени и радови на мосту, вриједни 350.000 КМ''- истакао је Ненад Нешић новинарима након обиласка трасе.
 
"Све ово представља значајну инвестицију за овај дио Републике Српске, што још једном показује да Влада Српске и све републичке институције воде рачуна о грађанима Републике без обзира ко је на власти у којој средини", рекао је Нешић. 
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да је град Бијељина у претходном периоду ријешио већи дио имовинско-правних односа, те да је остало 5 до 6000 квадрата према Бродцу које још неопходно рјешити.
 
"Биће урађено и исправљање моста као уског грла на овом путу. Имовински односи су раније завршени. Добићемо практично алтернативни пут из Брчког у случају када неко неће да иде кроз град до Раче", рекао је Мићић и истакао да ће ово много растеретити саобраћај. 
 
Немања Тољ  Директор "Бијељинапута"нагласио је да су се стекли сви услови и да радови могу почети одмах. 
"Ако све буде ишло планираном динамиком, комплетна дионица могла би бити завршена за два мјесеца. Имамо километар и по макадамског пута и два и по километра која ће бити модернизована према димензијама за модерне путеве, нови асфалт, сигналиација.", рекао је Тољ.
 
Комплетна реконструкција и модернизација регионалног пута Р459а, Вршани-Рача биће завршена до краја године.