Штампати
Потписивање уговора за изградњу кружне раскрснице на подручју општине Прњавор
Датум: 02.11.2017

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бањалука и Радомир Зељковић, директор ''МГ МИНД'' потписали су данас, 02.11.2017. године у Бањој Луци, уговор о изградњи кружне раскрснице на магистралном путу на улазу у Прњавор''. 
Вриједност будућег кружног раскршћа на магистралном путу М16 на улазу у општину Прњавор је 266.565,35 КМ.
 
У разговору са начелником општине Прњавор Дарком Томашем, в.д. директор ЈП ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бањалука рекао је да је руководство овог Јавног предузећа препознало потребу изградње ове кружне раскрснице, која ће растеретити саобраћај на улазу у саму општину, али и битно утицати на безбједност саобраћаја и свих учесника у саобраћају.
 
''Сагледане су иницијативе које је од сада општина Прњавор поднијела овом предузећу, али и у наши стручни људи су након увида у документацију указали на потребу да се саобраћај на том дијелу магистралног пута растерети изградњом кружне раскрснице и она ће сигурно много значити свим учесницима у саобраћају'', истакао је Ненад Нешићм в.д. директор Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бањалука.
 
''Ово руководство Јавног предузећа коначно је препознало оно на шта оптина Прњавор већ годинама указује и ова ће кружна раскрсница бити од великог значаја за општину. Ми смо почетком године са Путевима Српске потписали споразум о међусобној сарадњи, након чега је општина Прњавор ријешила имовинско-правне односе.'', нагласио је Дарко Томаш, начелник општине Прњавор. 
 
Рок  за извођење радова на изградњи кружне раскрснице је 90 дана од дана увођења извођача у посао.