Штампати
Почетак радова на изградњи кружне раскрснице "Ребровац" на М4
Датум: 07.11.2017

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке, 07.11.2017. године на раскрсници код цркве Ребровац, увели су извођача радова конзорциј ''Приједорпутеви а.д. Приједор/Козарапутеви д.о.о. Бања Лука'' у  припремне радове на изградњи кружне раскрснице на магистралном путу М4, Бања Лука-Челинац-Котор Варош-Клупе, чиме су радови  на изградњи ове кружне раскрснице званично почели. 
 
"Кружна раскрсница је на магистралном путу М4 и укршта се са градским саобраћајницама Булевар Степе Степановића и Булевар Десанке Максимовић. Дневни промет саобраћаја овдје је око 13.000 возила, а изградњом кружне раскрснице очекујемо повећање на 40.000 возила. Изградњу финансирају "Путеви Српске" из властитих средстава, а  коначни резултат биће бржи и безбједнији саобраћај'' истакао је Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука. 
 
Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке истакао је да је град Бањалука ријешио имовинске односе, пројекте и папирологију за изградњу ове кружне раскрснице. 
 
''Кружна раскрсница код ребровачког моста дуго је ишчекиван пројекат, који је дио концепта замјене бројних крстастих раскрсница у граду новим кружним раскрсницама'' рекао је Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке. 
 
Представник конзорцијума ''Приједорпутеви а.д. Приједор/Козарапутеви д.о.о. Бања Лука'' Дејан Гаковић рекао је да ће временске прилике утицати на динамику изградње раскрснице. 
 
"У наредном периоду ћемо преузимати геодетске тачке, обиљежавати све елементе раскрснице, уклањати рекламне портале и билборде, али за сада нећемо ометати одвијање саобраћаја, односно неће бити конкретних радова на самој раскрсници", рекао је  Дејан Гаковић. 
 
Кружна раскрсница имаће  два кружна прстена, а пјешачке стазе предвиђене су са све четири стране раскрснице. Основни елемент кружне раскрснице, а то је пречник описане кружнице Д који у овом случају износи 55м. Коловоз у кружној раскрсници је пројектован са укупном ширином која износи б=9.1м и прегазивим дијелом коловоза који износи бпк=2.0м.
 
Вриједност радова је 541.376 КМ.
 
Рок за извођење радова је 90 дана од дана увођења извођача.
 
Рок  за извођење радова на изградњи кружне раскрснице је 90 дана од дана увођења извођача у посао.