Штампати
Почетак изградње кружне раскрснице на М16.1 на улазу у општину Прњавор
Датум: 16.11.2017

Увођењем извођача радова, предузеће ''МГ Минг'' д.о.о. Мркоњић Град, у  радове реконструкције дијела магистралног пута М-16.1 у сврху изградње кружног тока на укрштању пута са Улицом Светог Саве у Прњавору, званично су, 15.11.2017. године, почели наведени радови. ''МГ Минд'' су у радове изградње кружне раскрснице на магистралном путу М-16.1 увели Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Дарко Томаш, начелник општине Прњавор. 
 
"Добићемо кружну раскрсницу са четири крака чиме ће се повећати пропусна моћ, али ће се повећати и безбједност у саобраћају како на улазу у град тако и на магистралном путу. Извођач радова је спреман да посао изведе у предвиђеном року, а да ли ћемо успјети у томе зависи од временских услова" , навео је  Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука. 
 
Начелник општине Прњавор Дарко Томаш нагласио је да је ово најзначајнији појединачни инфраструктурни објекат у овој години. 
 
"Изградњом кружног тока биће ријешен вишегодишњи проблем прије свега саобраћајних гужви у појединим дијеловима дана на излазу из града", рекао је Дарко Томаш, начелник општине Прњавор. 
 
Рок за завршетак радова је 90 дана од дана увођења извођача радова у посао, а вриједност пројекта износи 266.565 КМ.