Штампати
Почетак изградње дијела источног транзита
Датум: 22.11.2017
Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске"д.о.о. Бања Лука Ненад Нешић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић озваничили су данас, 22.11.2017. године, увођењем извођача радова ''МГ Минд'' д.о.о. Мркоњић Град у посао, почетак радова изградње дијела Источног транзита у вриједности од 805.000 КМ.
Обраћајући се присутнима,  Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа, навео је да је траса дионице Источног транзита дужине око 440 метара планирана са двије коловозне траке појединачне ширине три и по метра за сваки смјер вожње, односно укупне ширине 14 метара. 
 
"Када се заврши и кружна раскрсница код Ребровачког моста, добићемо безбједнији и бржи саобраћај у овом дијелу града", закључио је Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске"д.о.о. Бања Лука. 
 
Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић је подсјетио да су радови на спајању ове саобраћајнице заустављени прије 30 година и да се сада настављају. 
 
"Источни и Западни транзит некада су планирани као обилазнице око Бањалуке, али данас су то практично градске саобраћајнице. Послије изградње ове дионице, слиједи нам још много посла да се заврши дионица иза стадиона Фудбалског клуба `Напријед` и да се преко Зеленог моста споје Источни и Западни транзит", истакао је градоначелник Радојичић. 
 
Пројектном документацијом предвиђено је да се на овом дијелу поставе обостране бициклистичке стазе ширине два метра и 25 центиметара, као и обостране пјешачке стазе ширине два метра, те обострани заштитни зелени појас ширине три метра. 
 
Инвеститор овог пројекта, који подразумијева спајање Булевара Десанке Максимовић и Крфске улице, је Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" д.о.о. Бањалука, а Град Бањалука је рјешавао имовинско-правне односе. Извођач радова изградње Источног транзита је предузеће "МГ Минд" д.о.о. Мркоњић Град, а рок за завршетак радова је 90 радних дана.