Штампати
Споразум о сарадњи ЈП ''Путеви РС'' д.о.о. Бањалука и АГГФ Бања Лука
Датум: 01.02.2018

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Бранкица Милојевић, декан Грађевинско-геодетско-архитектонског факултета Бања Лука (АГГФ) потписали су данас споразум о сарадњи ЈП ''Путеви РС'' д.о.о. Бањалука и АГГФ Бања Лука. 
Споразум предвиђа разноврсну сарадњу у погледу унапређења стручне праксе  студената АГГФ-а, организовања и реализовања научно-стручних истраживања, сарадњу на рјешавању стручних задатака, те други облици сарадње од обостраног интереса.  
 
"Студентима овог факултета биће омогућено присуство на градилиштима којима руководе "Путеви Републике Српске". Тим начином омогућићемо њихово стручно усавршавање, а ми ћемо моћи да користимо знања којима располаже факултет. Овом приликом позивам и остала предузећа и установе на овакав облик сарадње", рекао је Ненад Нешић, вршилац дужности директора ЈП ''Путеви РС'', након потписивања споразума. 
 
Бранкица Милојевић, декан АГГФ изразила је велико задовољство потписивањем споразума и истакла да је овај споразум посебно значајан за студијски програм грађевинарства, за његове студенте и наставнике. 
 
"Веома је важна сарадња са струком и привредом с обзиром на профил стручњака које школује овај факултет и задовољство ми је што стручне институције исказују интерес за сарадњом и партнерске односе са нашим факултетом, чија је основна обавеза подизање квалитета наставе и повезивање са струком, те приближавање са тржиштем рада", нагласила је Бранкица Милојевић, декан АГГФ. 
 
Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" д.о.о. Бања Лука су, након потписивања споразума, АГГФ-у донирали и 30 грађевинских шљемова.