Штампати
Посјета делегације Руске федерације
Датум: 08.02.2018

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' разговарао је данас, 08.02.2018. године, са делегацијом Руске федерације из Њижњег Новгорода, коју су предводили Јуриј Смородов, директор Центра за иновационе технологије и предсједник Центра за привредну сарадњу и Игор Подколзин, генерални директор фирме ''Орматон''.
 
Фирма ''Орматон'' једна је од водећих компанија у Руској федерацији за израду боја и лакова за различите намјене, као и за путну инфраструктуру. Представљајући рад компаније и широку палету услуга коју ''Орматон'' нуди,  Игор Подколзин, генерални директор ове компаније, изразио је жељу да се њихови производи нађу на тржишту Републике Српске, како би се употребом производа увјерили у њихов квалитет, те да се успостави сарадња овог руског привредног субјекта са Републиком Српском.
 
Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' захвалио је руској делегацији на посјети и жељи да се размјеном технологије и искустава успостави чвршћа сарадња Републике Српске и Русије.
 
У другој половини марта, по завршетку зимске сезоне, Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' започеће са изцртавањем саобраћајне сигнализације у оквиру радова редовног одржавања, што представља и једну од основних дјелатност овог Јавног предузећа.
 
Јуриј Смородов, директор Центра за иновационе технологије и предсједник Центра за привредну сарадњу истакао је да посјета Јавном предузећу ''Путеви Републике Српске'' има за циљ повезивање привредних субјеката, те културну и научну сарадњу Републике Српске и Руске федерације.