Штампати
Почетак радова на изградњи кружне раскрснице на регионалном путу Р466 у Источном Сарајеву
Датум: 04.05.2018

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука увео је данас, 04.05.2018. године извођача радова предузеће „Приједорпутеви а.д. Приједор“ у радове на израдњи кружне раскрснице на укрштању Улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника (регионални пут Р446) у Источном Сарајеву. Ненад Нешић је рекао новинарима да је рок за завршетак радова 90 радних дана, те да вриједност радова заједно са изградњом још једног кружног тока на подручју мјесне заједнице Лукавица, за који је такође потписан уговор, износи 450.000 КМ. “

По завршетку радова добићемо раскрсницу са већом пропусном моћи и на тај начин безбједнији саобраћај за све учеснике - возаче и пјешаке", навео је Нешић. Подсјетио је да су Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" и општина Источно Ново Сарајево прошле године потписали међусобни споразум у којем је наведено да ће имовинско-правне односе и пројекат урадити општина, а да ће комплетне радове финансирати Јавно предузеће "Путеви Републике Српске". "Желим да кажем да Влада Републике Српске, као и њена јавна предузећа, несметано функционишу.

Углавном све пројекте финансирамо из властитих средстава, а тек мали дио из кредита, што је заслуга како Владе, тако и руководства `Путева Републике Српске`", истакао је Нешић. Нешић је додао да ће предузеће на чијем је челу, кренути у реконструкцију пута преко Требевића уколико буду имали финансијска средства. "Мислим да је најбитније да се заврши пут Тријанга-Јасик и на тај начин повежемо три најјаче општине–Источну Илиџу, Источно Ново Сарајево и Пале, које чине срце Источног Сарајева. Осим тога, са путном комуникацијом коју предвиђамо на Јахорини, желимо да омогућимо још боље услове за туризам на тој планини", казао је Нешић.

Он је додао да ће ово јавно предузеће у овој години издвојити 10 милиона КМ за путну инфраструктуру у Сарајевско-романијској регији што, како је рекао, говори о значају ове регије за Републику Српску, значају града Источно Сарајево, као и доброј сарадњи општине Источно Ново Сарајево са Владом Републике Српске, па и њиховим предузећем.