Штампати
Свечано пуштени у саобраћај кружна раскрсница "Ребровац на М4" и дио "Источног транзита"
Датум: 14.06.2018

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са  Жељком Цвијановић, предсједницом Владе РС и Игором Радојичићем, градоначелником Бање Луке  данас, 14.06.2018. године, су званично пустили у саобраћај кружну раскрсницу на магистралном путу М4, дионица Бања Лука-Челинац у насељу Ребрoвац и новоизграђену дионицу тзв. ''Источног транзита''. 
Ненад Нешић је навео да су ЈП ''Путеви Републике Српске'' у изградњу дионице ''Источног транзита'' уложили 805.000 КМ, а у изградњу кружног тока на Ребровцу 541.000 КМ.
 
''Ово су значајни саобраћајни пројекти који ће омогућити квалитетнији саобраћај у граду Бањалука. У 2018. години  'Путеви Републике Српске' планирају на подручју Бањалуке да се инвестира у двије кружне раскрснице, једна је код тржног центра 'Делта' а друга код ресторана 'Сирано', затим да се ради на наставку изградње 'Источног транзита''', нагласио је Нешић. 
 
Обраћајући се присутнима, Жељка Цвијановић, предсједница Владе РС рекла је да су ови пројекти били међу приоритетима на које се дуго чекало. 
''Ова два пројекта резултат су добре сарадње Владе и града Бањалука, те Јавног предузећа 'Путеви' које је било инвеститор.''
 
Нешић и Радојичић упознали су присутне да ће и на најављеним пројектима за 2018. годину Јавно предузеће ''Путеви Републлике Српске'' и град Бања Лука радити заједно. 
 
''Град Бањалука преузео је на себе да рјеши имовинско-правне односе, док Јавно предузеће има обавезу да финансира изградњу кружних раскрсница и наставка Источног транзита'', истакао је Нешић.
 
Свечаном отварању кружне раскрснице ''Ребровац'' и дионице ''Источног транзита'' присуствовали су бројни министри Владе Републике Српске, представници градске управе и велики број грађана.
Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" д.о.о. Бања Лука су, након потписивања споразума, АГГФ-у донирали и 30 грађевинских шљемова.