Штампати
Потписан споразум о изградњи кружног тока на укрштању М18 и Р446
Датум: 18.07.2018
Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписали су данас, 18.07.2018. године 'Споразум о изградњи кружног тока на укрштању магистралног пута М18 и регионалног пута Р446 на раскрници Кула у Источној Илиџи'', у вриједности од 500.000 КМ.
 
Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске"  истакао је да је планом пословања за ову годину предвиђена изградња кружне раскрснице на укрштању магистралног пута и регионалног пута /Улица војводе Радомира Путника и Равногорска улица/, те да ће сви радови бити финансирани из властитих средстава.
 
"Предвиђена цијена радова је 500.000 КМ. Данас ћемо регулисати међусобне односе између општине Источна Илиџа и ЈП `Путеви Републике Српске`. У овом тренутку динамика изградње зависи од општине", рекао је Нешић, напомињући да ће корекције на идејном рјешењу бити урађене за три дана. 
 
Према његовим ријечима, уколико се све буде одвијало по плану, средином септембра ће бити изабран најповољнији понуђач за извођење радова, након чега ће кренути извођење радова. 
 
"На тај начин ћемо смањити саобраћајне гужве и повећати безбједност пјешака. Ријеч је о још једном у низу пројеката који изводимо у сарадњи са Владом Републике Српске и локалним заједницама којим показујемо да радимо на читавој територији Српске", додао је Нешић. 
 
"Општина Источна Илиџа преузела је одређене обавезе које се односе на рјешавање имовинско-правних односа, пројектне и планске документације, што је већ урађено. Да смо ажурни кад је то у питању показује чињеница да смо припремили идејно рјешење које ће Нешић понијети на усаглашавање и корекције, након чега је
могуће ући у расписивање тендера за извођача радова за израду кружног тока", рекао је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.