Штампати
Новоизграђенa кружнa раскрсницa у Источном Новом Сарајеву
Датум: 19.09.2018

Ненад Нешић, вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић пустили су данас у саобраћај новоизграђену кружну раскрсницу у овој општини на раскрсници Улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника (регионални пут Р446). 
 
Ненад Нешић је истакао да се саобраћај на овом кружном току несметано одвија, јер омогућава просјечан пролазак око 21.000 возила дневно, што је знатно боље него раније. 
 
"На овај начин смо град учинили љепшим и омогућили безбједније и брже одвијање саобраћаја на задовољство грађана", истакао је Нешић. 
 
Нешић је напоменуо да је ово један у низу пројеката које Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" реализују заједно са локалном заједницом и најавио да ће наредне седмице почети изградња кружног тока код скретања према насељу Топлик. 
 
Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић напоменуо је да је општина Источно Ново Сарајево у протеклом периоду на бази споразума који је потписала са Јавним предузећем "Путеви Републике Српске" преузала обавезу да ријеши имовинско-правне односе и сачини пројекат. 
 
"Ово је саобраћајница регионалног типа која има дневну фреквенцију 5.000 возила. Кружни токови овог типа са једном траком се раде на саобраћајницама које имају дневну фреквенцију до 20.000 возила, што значи да је ова саобраћајаница у могућности да прими још четири пута оволико возила. Тек би се онда размишљало о кружном току са двије траке", појаснио је Ћосић. 
 
Он је нагласио да је овај пројекат користан за локалну заједницу, те да је омогућио истовремено успоравање саобраћаја и његово континуирано одвијање и безбједност свих учесника у саобраћају.
 
Рок за извођење радова на овом пројекту био је 90 радних дана, што је извођач радова предузеће ''Приједорпутеви''  испоштовао, а вриједност инвестиције, коју је финансирало Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'', износила је 250.000 КМ.