Штампати
Радна посјета Херцеговини
Датум: 26.09.2018

У току радне посјете Херцеговини, Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске"  и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић увели су данас, 26.09.2018. године извођача радова предузеће ''Невесињепутеви'' у изградњу везног пута између магистралног пута М6.1 Невесиње-Гацко и регионалног пута Р435 Невесиње-Берковићи.
''Вриједност овог пројекта је 270.000 КМ и изградњом ове саобраћајнице биће рјешена "конфликтна" тачка која је нарочито спорна за теретна возила и аутобусе. Коловозна трака биће широка 8,5 метара, а предвиђена је и пјешачка стаза ширине 1,5 метара", рекао је Ненад Нешић на отварању радова.  
 
Момчило Авдаловић, начелник општине Невесиње истакао је значај овог пројекта, не само за приградска насеља која ће повезивати овај пут, него и за цијелу општину Невесиње. 
 
"Овим спојним путем ми рјешавамо проблематичну тачку која је са становишта безбједности била веома опасна. Олакшавамо и кретање људима од Берковића ка Гацку и обрнуто", рекао је Авдаловић. 
 
Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" потом је у Автовцу  увео извођача радова предузеће ''Херцеговинапутеви'' а.д. Требиње у радове на модернизацији регионалног пута Р432а, Автовац-граница Црне Горе (Плужине). 
 
Радна посјета завршена је састанком у општини Билећа са Раденком Попарим, начелником Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове о изградњи кружне раскрснице на укрштању магистралног пута М20 и регионалног пута Р431, Билећа-Никшић.