Штампати
Коначно рјешење раскрснице у Рамићима
Датум: 27.03.2019
Представници Јавног предузећа  „Путеви Републике Српске“ и Града Бања Лука постигли су договор о реконструкцији и постављању семафора на спорној раскрсници у Рамићима. На тај начин требало би да се рјеши вишегодишњи проблем на овом дијелу магистралног пута М4, Бања Лука – Приједор и повећа безбједност свих учесника у саобраћају. Договорено је да Град Бања Лука обезбједи планску и пројектну документацију, док ће ЈП „Путеви РС“ обезбједити финансијска средства за извођење радова.
 
У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре са људима из Града Бања Лука. Најважније је да је наш приједлог прихваћен'' – рекао је  вд директор ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић.
 
Реконструкцијом тог дијела магистралног пута М4 биће дефинисан геометријски изглед раскрснице, затим удаљавање аутобуских стајалишта из уже зоне раскрснице, изградња тротоара за заштиту пјешака, као и радови на прикључним саобраћајницама које морају  да буду издигнуте у нивоу магистралног пута како би се обезбједила адекватна прегледност за укључење на магистрални пут М4, Бања Лука – Приједор.
Нешић је још једном поновио да није све у надлежности ЈП ,,Путеви РС'':
 
Без обзира на расподјелу надлежности ми у ЈП ,,Путеви РС'' смо опредјељени да обезбједимо максималну сигурност за све учеснике у саобраћају. Прикључне саобраћајнице, градски и приградски јавни превоз, као и аутобуска стајалишта надлежности су Града Бања Лука- додао је Нешић.
 
ЈП „Путеви РС“ очекују скоро потписивање Споразума са Градом Бања Лука, те што је могуће брже достављање неопходних докумената како би ЈП „Путеви РС“ приступили извршавању својих обавеза.