Штампати
Реконструкција путне мреже у Калиновику
Датум: 17.04.2019

Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' реконструисаће 6 км путне мреже у општини Калиновик, договорено је на данашњем састанку в. д.  директора ЈП ''Путеви РС'', Ненада Нешића и начелнице Милеве Комленовић.
Централна тема разговора била је стање путне инфраструктуре у овој, једној од најнеразвијених општина у Републици  Српској.
 
Ненад Нешић је истакао да је стање у коме се налазе путеви незадовољавајуће и да ће се утврдити приоритети како би се одмах кренуло са санацијом, магистралних и регионалних путева.
 
"Иако локални путеви нису у нашој надлежности, пробаћемо да нађемо начин да помогнемо у њиховом санирању, будући да половина становништва живи у сеоским срединама, а општина нема могућности да сама реализује ове пројекте. Калиновик је 1991. године имао 73 сеоска насеља, данас су многа готово пуста. Људима који су остали, морамо омогућити да имају добру комуникацију са средиштем општине и осталим дијеловима Републике. Калиновик, као пограницна општина има посебан значај за РС и отуда мора да заслужује пажњу свих надлежних министарстава и Јавних предузеца", истакао је Нешић.
 
Начелница Милева Комленовић, захвалила се в.д.  директору  ЈП ''Путеви РС'', на разумијевању и исказаној спремности да се помогне овој општини, наглашавајући, да је добра инфраструктура предуслов останка становништва и привредног развоја.