Штампати
Договорена изградња дионице пута код спортске дворане Соколац
Датум: 15.05.2019

Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и начелник општине Соколац Милован Бјелица договорили су данас, 15.05.2019. изградњу дионице пута код соколачке Спорске дворане, а, како је најављено, средства у вриједности већој од 300.000 КМ обезбиједиће Владе Републике Српске.
 
Ненад Нешић рекао је да би средства требала бити реализована преко Јавног предузећа"Путеви Републике Српске", те да ће ово предузеће извршити послове на обострано задовољство. 
 
Он је са најближим сарадницима обишао планиране локације за одржавање 56. Међуопштинских омладинских спортских игара које ће на Сокоцу бити одржане од 3. до 7. јула. 
 
"`Путеви Српске` ће одобрити средства за побољшање путне инфраструктуре на улазу у градско насеље Соколац из правца Хан Пијеска, уз тротоаре и нове пјешачке прелазе, у складу са исказаним потребама локалне заједнице, када је ријеч о безбједности пјешака", изјавио је Нешић. 
 
Он је истакао да је ријеч о дионицама регионалних и магистралних путева који су у надлежности  ЈП "Путеви Републике Српске", тако да ће инжењери овог предузећа ускоро изаћи на терен и утврдити потребан износ средстава за тај дио радова. 
 
Бјелица је прецизрао да се већ од 25. маја могу очекивати прве активности на изградњи дионице саобраћајнице код Спортске дворане, а почетак радова на санацији саобраћајнице на регионалним путу на улазу у Соколац почетком јуна. 
 
Он је навео да је представнике "Путева Српске" упознао о активности на припреми за одржавање 56. МОСИ на којима ће учестовати скоро 40 градова и општина Србије, Црне Горе и БиХ.