Штампати
Невесиње-Нешић: за путну инфраструктуру 25 милиона км
Датум: 26.06.2019

На подручју источне Херцеговине у путну инфраструктуру у овој години биће уложено 25 милиона КМ из средстава Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" и влада Српске и Србије, најавио је данас (26.6.2019.) у Невесињу вршилац дужности директора Ненад Нешић.
 
Нешић је у Невесињу заједно са послаником у Народној скупштини Републике Српске Илијом Таминџијом и начелником општине Миленком Авдаловићем отворио нови пут који спаја магистрални правац Невесиње-Гацко са регионалном дионициом Невесиње-Берковићи у дужини 370 метара. 
 
Он је истакао да су "Путеви Републике Српске" у саобраћајницу која је данас отворена уложили 266.000 КМ и да ће овај пројекат допринијети бржем и безбједнијем саобраћају у Невесињу. 
 
"Ми смо у Невесињу реконструисали Улицу цара Душана, затим кружни ток, мост. Планирамо и реконструкцију Улице Милоша Обилића", истакао је Нешић. 
 
Он је истакао одличну сарадњу са општином Невесиње и за идућу годину најавио изградњу кружног тога код спортске дворане и школских објеката, као и реконструкцију цјелокупне саобраћајне инфраструктуре у овој општини. 
 
"Од општине Невесиње добили смо иницијативу да се ради нови пут према Мостару који би повезао источну Херцеговину са Коридором `Пет це`. Тај пројекат је у `Путевима Републике Српске` прихваћен, али ће коначну ријеч дати Влада Републике Српске", рекао је Нешић. 
 
Он је нагласио да су "Путеви Републике Српске" расписали тендер од 11 милиона КМ за реконструкцију пута Требиње-Љубиње, као и тендер од три милиона КМ за обилазницу око Требиња. 
 
Нешић је навео и да је у плану и изградња новог пута Тјентиште-Брод и спуштање према Сутјесци. 
 
"Планирамо да почнемо радове на путу Фоча-Шћепан поље, односно Брод на Дрини-црногорска граница. У току су преговори за обезбјеђивање средства јер је ријеч о 80 милиона евра инвестиција које `Путеви` не могу финансирати из властитих средстава", нагласио је Нешић. 
 
Нешић, Таминџија и Авдаловић увјерили су се како се одвијају радови у Улици Милоша Обилића.