Штампати
Потписан уговор за реконструкцију Р474
Датум: 14.08.2019

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Душан Панић, начелник општине Станари потписали су данас, 14.08.2019. године  ''Уговор о заједничком улагању у реализацију пројекта 'Реконструкција регионалног пута Р474, Тедин Хан-граница РС/ФБиХ (Криж), поддионица Зеленковићи- Доњи Витковци, у дужини од ⁓ 8,2км''. 
 
Предрачунска вриједност радова према главном пројекту износи 6.561.870,20 КМ са ПДВ-ом, а ријеч је о радовима на поддионици Зеленковићи-Доњи Витковци у дужини од ⁓ 8,2км. 
 
"Овај пут ће повезивати општине Станари, Прњавор и Теслић са федералном општином Тешањ", рекао је Ненад Нешић.
 
Нешић је новинарима појаснио да ће овај  пројекат Јавно предузеће финансирати у износу од око 5.000.000 КМ и додао да су средства предвиђена у средњорочном плану Јавног предузећа за 2019/2021. годину, док ће општина Станари реализацију пројекта финансирати у износу од 1.500.000 КМ. 
 
Општина Станари мора да ријеши имовинско-правне односе, након чега ће Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" поднијети захтјев за издавање грађевинске дозволе, те провести поступак избора најбољег понуђача, као и стручно-технички надзор. 
 
"Очекујемо да у овој години изаберемо најбољег понуђача, а да на прољеће кренемо са радовима, који би требали да трају 180 дана", нагласио је Нешић. 
 
Начелник општине Станари Душан Панић рекао је да тренутно нема проблема у поступку експропријације, те да ће општина издвојити и додатна средства за рјешавање имовинско-правних односа дуж трасе.