Штампати
Почетак градње западне обилазнице Требиње
Датум: 20.08.2019

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске"  и градоначелник Требиња Мирко Ћурић званично су увели извођача радова предузеће ''Херцеговинапутеви'' а.д. Требиње у радове на ''Изградњи западне обилазнице око Требиња, спој магистралних путева М6 и М20''. 
 
Ненад Нешић је рекао новинарима да је укупна дужина обилазнице пет и по километара, а у првој фази радиће се око три километра пута. 
 
"Имамо грађевинску дозволу за 800 метара. За преосталих 2.350 метара имамо нерјешене имовинско-правне односе. Имамо обећање од града Требиња да ће у наредних 20-так дана ријешити имовинско-правне односе", навео је Нешић. 
 
Нешић је истакао да је укупна вриједност западне обилазнице 3.268.000 марака и потпуности је финансиа Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' из властитих средстава, а рок изградње је до 36 мјесеци због могућих проблема у рјешавању имовинских односа. На обилазници су предвиђена два кружна тока, један код "Града сунца", а други на спајању са магистралним путем према Дубровнику.