Штампати
Почела рехабилитација пута Дрињача-Власеница 9,5 милиона КМ
Датум: 17.09.2019

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић званично је данас увео предузеће "Зворникпутеви" у радове на рехабилитацији магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, што је посао од 9,5 милиона КМ.
 
Нешић је новинарима изјавио да је ријеч о рехабилитацији магистралног пута М-19, конкретно дионице Дрињача-Милићи-Власеница у дужини од 31.758 метара.
 
Истичући да је рок завршетак посла 24 мјесеца, Нешић је рекао да ће динамику радова одређивати услови рада, односно временске прилике, као и могућност самог извођача предузећа "Зворникпутеви".
 
"Ово је дио пројекта рехабилитације магистралног пута од Зворника до Источног Сарајева", рекао је Нешић и нагласио да ће радови, вјероватно, бити настављени у наредној години од Власенице преко Хан Пијеска до Подроманије.
 
Он је напоменио да је планирано да се уврсти и изградња треће успонске траке, и то од Милића, преко Романије до раскршћа Источно Сарајево-Пале-Јахорина.
 
"Завршетком ових радова, исток Републике Српске добио би ревитализовану путну мрежу, чиме би саобраћај био безбједнији и бржи", нагласио је Нешић.
 
Директор предузећа "Зворникпутеви" Јеленко Васић рекао је да је ангажован дио механизације овог предузећа на рехабилитацији магистраног пута од Дрињаче до Власенице.
 
"`Зворникпутеви` су кадровски и технички оспособљени за ове радове, чији је рок изградње 24 мјесеца", рекао је Васић и изразио очекивања да ће радови, предвиђени овим пројектом, бити завршени и прије рока.