Штампати
Учешће на панел дискусији у Новом Саду
Датум: 16.10.2019

„Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ је у току преговора са Свјетском банком и уз помоћ Владе Републике Српске планирамо сљедеће године да одобренa средстава уложимо у  велики инвестициони циклус рехабилитације и реконструкције магистралне и регионалне путне мреже у Републици Српској у износу од скоро 500 милиона КМ“, рекао је данас Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ на панел дискусији под називом „Инвестиције у саобраћају и нискоградњи у Србији и региону“ у оквиру трећег међународног сајма саобраћаја „Traffic solutions expo“ у Новом Саду.
 
Он је рекао да ће већи дио средстава усмјерити на исток Републике Српске, инвестираћемо у путну комуникацију на подручју Сарајева, а већ од сљедеће године почиње реконструкције пута Фоча-Брод на Дрини-Шћепан поље. Такође, улагаћемо и на подручју Требиња, Невесиња, Билеће и Гацка с циљем да тај дио путних праваца што боље повежемо са будућим аутопутем који управо почиње да се гради заједно са Србијом.
 
Нешић на овој панел дискусији у Новом Саду говорио је и значају безбједности саобраћаја и идентификацији црних тачака (опасних мјеста) на путевима Републике Српске.
 
"Колико год се улаже у развој инфраструктуре толико је значајно да се подигне ниво  безбједности саобраћаја и санације црних тачака. Јавно предузеће “Путеви Републике Српске“ улаже значајна средства и улагаће и 2020.години у њихову санацију како би се повећао ниво безбједности и смањио број саобраћајних незгода”, напомиње Нешић.
 
У панел дискусији учествовали су и Ненад Грбић, покрајински секретар за грађевинарство, енергетику и саобраћај, Слободан Лежаић, Коридор Србије д.о.о. Београд и Милан Илић, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Србије.