Штампати
Пуштена у саобраћај реконструисана саобраћајница у Невесињу
Датум: 24.10.2019

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' пустио је у саобраћај реконструисану дионицу магистралног пута М6.1 која пролази кроз Невесиње. Завршетком ових радова завршена је комплетна реконструкција ужег градског језгра Невесиња. 
 
"Дужина улице је 570 метара, а вриједност радова 630.000 КМ. У претходну улицу, такозвани спојни пут, уложили смо 540.000 КМ. План је да и даље наставимо улагања у Невесиње, те да у идућој години урадимо једну кружну раскрсницу, а можда и двије - у зависности од средстава", рекао је Нешић.
 
Нешић је најавио да ће на прољеће почети реконструкција магистралног пута према Мостару, од ентитетске границе ка Невесињу, у дужини од 12 километара.
 
"Ми смо на основу одлуке Владе Републике Српске кренули у унапређење путне инфраструктуре у Берковићима у дужини од 2,6 километара, вриједности 200.000 КМ. Радимо и обилазницу у Требињу, а ових дана почињемо са рехабилитацијом пута Требиње-Љубиње. Ако временски услови дозволе, у наредних неколико дана почећемо са радовима, а рок за завршетак је три године, али ћемо се трудити да завршимо у идућој години", нагласио је Нешић.
 
Ненад Нешић рекао је да ће наредних дана почети радови на дионици пута Требиње-Љубиње, на прољеће реконструкција магистралног пута Невесиње-Мостар, те Невесиње-Гацко и најавио друга улагања у путну инфраструктуру у Херцеговини.