Штампати
Почела рехабилитација М6, пута Требиње-Љубиње
Датум: 06.11.2019

Предузеће "Херцеговинапутеви" уведено је данас 5.11.2019. године у радове на рехабилитацији магистралног пута М6, Љубиње-Требиње, у  дужини од 59 километара, чија је вриједност 12.379.000 КМ.
Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске'',  истакао је да се рехабилитација финансира у потпуности из средстава Владе Републике Српске и "Путева Српске".
 
Нешић је рекао да ће данас кренути радови на дионици пута према Љубињу у дужини 7,5 километара, која је спремна за рехабилитацију.
 
"Осим рехабилитације коловоза, урадићемо комплетну рехабилитацију саобраћајне сигнализације, и вертикалну и хоризонталну. Радићемо и заштитне ограде у дужини од 10,5 километара и на тај начин ријешити дугогодишњи проблем овог пута. Слој асфалта ће бити дебљине пет центиметара, ради се најквалитетнијим еруптивним материјалом, такозваним дијабасом", изјавио је Нешић новинарима.
 
Нешић је истакао да ће се сада радити искључиво рехабилитација по постојећој траси, те да је у плану да се уради нови пројекат за трећу успонску траку. Нагласио је да је рок за завршетак радова до 36 мјесеци, али да ће, уколико временски услови дозволе и извођач буде спреман, сви радови бити завршени у идућој години.