Штампати
Ненад Нешић, вд директор ЈП ''Путеви РС'' у разговору за РТРС о пројекту рехабилитације М6
Датум: 29.11.2019

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука у изјави за РТРС говорио је о току реализације пројекта рехабилитације магистралног пута М6, Љубиње-Требиње који је почео 05.11.2019. године, те је навео следеће: 
 
"У складу са пројектом рехабилитације магистралног пута М6, Љубиње-Требиње реализација је кренула  на првој дионици у дужини од 7,5 километара са једним прекидом те су извршени сви припремни радови ојачања, изравнања и припреме за рехабилитацију. Извођачу је издат налог да се изврши ојачање и изравнање коловоза на најоштећенијем дијелу који се налази на микролокацији прикључка за општину Равно, односно насеље Струјићи. У овом моменту на овој дионици је урађено 3150 метара. У овој години, извођачу је наложено да уколико то временски услови дозволе, да се уради изравнање и ојачање коловоза на микролокацији изласка из Љубиња у дужини од око 2 км.''
 
На питање о постављању сигнализације, нагласио је да ће бити постављена привремена сигнализација док трају радови, а која ће учесницима у саобраћају омогућити лакше и безбједније саобраћање магистралним путем М6. 
''У складу са Правилником о обиљежавању биће урађена хоризонтална саобраћајна сигнализација на свим дијеловима на којима је рађено изравнавање, ојачање и припрема за рехабилитацију. Биће постављена жута пуна линија.''- нагласио је Нешић. 
 
Укупна вриједност радова износи 12.379.000 КМ, с тим да ће у овој години за реализацију бити издвојено до 1 милион КМ. Ненад Нешић рекао је новинарима РТРС да је у 2020. години планирана реконструкција  15 километара пута Љубиње-Столац, чиме ће Херцеговина добити нове и модерне саобраћајнице.