Штампати
Радни састанак о изградњи заобилазнице Братунац
Датум: 06.12.2019

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' и  Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза у Братунцу су разговарали са начелником општине Недељком Млађеновићем  о изградњи заобилазнице око ове општине и њеном прикључивању на прилаз према граничном прелазу на новоизграђеном мосту "Братољуб".
 
Ненад Нешић, вд директор ЈП ''Путева Републике Српске'' рекао је да је њихов задатак урадити пројекат за изградњу заобилазнице, док ће општина Братунац радити на рјешавању имовинско правних односа.
 
„Што се тиче јавног предузећа  Путеви, ми смо већ урадили приступне путеве томе мосту и ми смо спремни да га ставимо у потпуну функцију. Очекујемо да ћемо на тај начин растеретити путни саобраћај кроз Братунац, јер самом изградњом и стављањем у функцију новога моста, добићемо већу фреквенцију између Србије и Босне и Херцеговине, а тиме и Републике Српске.“
 
Министар Трнинић нагласио је да је изградња обилазнице од велике важности за ову општину. 
 
"Желимо да будемо спремни да истовремено буде изграђена и заобилазница и преусмјерен саобраћај да бисмо растеретили градске улице, јер ће након пуштања у употребу новог моста саобраћај бити много динамичнији. Општина је завршила обавезе у вези са том изградњом и данас смо договарали сљедеће активности за расписивање тендера за израду пројектне документације, а онда да изаберемо извођача и почнемо са реализацијом", појаснио је Трнинић.
 
Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" и општина Братунац потписали  су 2018. годину ''Меморандум о разумјевању између ЈП ''Путеви РС'' и општине Братунац  о модалитетима пословно-техничке  сарадње на основама кооперације и узајамног партнерства на реализацији пројекта изградње обилазнице Братунац''.