Штампати
ЈП ''Путеви РС'' донирали аутомобил Удружењу жена жртава рата РС
Датум: 17.01.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука уручио је данас, 17.01.2020. године кључеве путничког моторног возила ''Шкода Фабиа'' Божици Живковић-Раилић, предсједници Удружења жена жртава рата РС.

 

Нешић је рекао да се ово удружење обратило Јавном предузећу за помоћ, те је урађена анализа чиме је утврђено да је могуће позитивно одговорити на захтјев Удружења жена жртава рата. Сагласност за ову донацију дала је и Влада Републике Српске.

''Ми смо данас уручили једно моторно возило, које ће сигурно помоћи у раду овог удружења и на овај начин показујемо да све институције Републике Српске воде посебно рачуна о удружењу као што су жене жртава рата, те на овај начин показујемо да се ничије жртве у стварању Републике Српске не смију заборавити и да оне требају бити при врху листе приоритета.''- нагласио је Нешић.

Божица Живковић-Раилић истакла је да удружење на чијем је челу до сада није имало аутомобил, те да су на све састанке и активности путовале аутобусом што им је доста отежавало и успоравало рад.

''Од срца се захваљујем директору Нешићу што је одговорио на захтјев Владе и што је нашао ауто које ће нама користити''- рекла је Живковић-Раилић.

Удружењу жена жртава рата РС дониран је аутомобил ''Шкода Фабиа'' 2011. годиште.