Штампати
Отварање друге дионице Е661, Градишка-Бањалука
Датум: 30.11.2011

Свечаним пресјецањем врпце, предсједник РС Милорад Додик и предсједник Србије Борис Тадић, пустили су у саобраћај другу дионицу аутопута Е661, Градишка-Бањалука. 

Друга дионица аутопута Е-661 дуга је 26,5км.У вријеме изградње била је подијељена на три ЛОТ-а. На изградњи првог и другог ЛОТ-а, у дужини од по 10 км, радила су предузећа "Интеграл инжењеринг" из Лакташа и "Конструктор" из Сплита, док је изградњу трећог ЛОТ-а у дужини од 6,5км започело италијанско предузеће "Видони", а завршио "Интеграл инжењеринг".
 
Говорећи на отварању првог аутопута у Републици Српској, предједник Републике Српске Милорад Додик је подсјетио на важност и значај овог пројекта.
 
Предсједник Србије Борис Тадић изјевио је да је завршетак прве велике дионице аутопута у РС веома значајна у симболичком и функционалном смислу, јер ће подстаћи развој регије и омогућити отварање нових радних мјеста, која су у вријеме кризе најважније питање за све.
 
Предсједник Владе РС Александар Џомбић подсјетио је да је завршетак изградње дионице аутопута Градишка-Маховљани највећи инфраструктурни пројекат које је Република Српска реализовала. "Овај пројекат има вишеструк значај. Првенствено, изградилли смо једну модерну саобраћајницу која Бањалуку и овај дио РС повезује са регијом", рекао је премијер РС.
 
Отварању друге дионице Е661 писуствовали су и потпредсједници РС Емил Влајки и Енес Суљкановић, предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, те народни посланици, чланови Владе РС, представници Привредне коморе РС, јавних предузећа, начелници општина и друге привредне и политичке личности.