Штампати
Почетак радова изградње кружне раскрснице на М16.1 у Прњавору
Датум: 05.03.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Дарко Томаш, начелник општине Прњавор данас су званично увели извођача радова предузеће ''МГ Минд'' д.о.о. Мркоњић Град у радове реконструкције дијела М16.1 у сврху изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Нешић је рекао новинарима да се кружна раскрсница гради на укрштању путева Прњавор-Дервента и Прњавор-Станари-Србац, са дијелом измјештања пута из правца Дервенте у дужини од 238 метара.

"На тај начин добићемо савремену саобраћајницу чија је вриједност 815.000 КМ. Све радове ћемо извршити у року од предвиђених 90 дана и тако створити услове за безбједнији, лакши и бржи саобраћај", каже Нешић.

Он је додао да "Путеви Републике Српске" на овај начин најављују велику грађевинску сезону коју ће током ове године покренути у цијелој Републици Српској.

Извођач радова, према уговору, у року од 90 радних дана треба да изврши радове измјештања магистралног пута М-16.1 на локацији укрштања магистралног пута М-16.1 Прњавор-Дервента и регионалног пута Р-474 Србац-Прњавор-Станари у мјесту Доња Вијака и то из правца Дервенте у дужини од 238,433 м и уклапање са осталим излазним краковима из кружног тока. Предвиђена је изградња једнотрачне кружне раскрснице вањског пречника 44,00 м, унутрашњег пречника 33,00 м. Ширина коловоза у ротору је 6,00 м а ''апрон'' је 2,0 м. Раздвајање коловоза на улазу у кружни ток предвиђена је троугластим острвима са издигнутим ивичњацима. У склопу кружног тока предвиђени су пјешачки прелази са рампама за инвалидна лица.