Штампати
Почетак санација клизишта на Р456
Датум: 13.03.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Ђорђем Поповићем, министром саобраћаја и веза Републике Српске увео је данас извођача радова предузеће ''Бијељинапут'' у радове на санацији клизишта на регионалном путу Р456.

Уговором је планирана санација укупно девет локација на којима су се јавила клизишта у укупној дужини од 470 метара. Мјере које се планирају извести у циљу санације клизишта зависе од локације до локације, али све имају за циљ рјешавање проблема одводње воде у зони клизишта, те саму санацију коловозне конструције.

''Активно смо кренули у сезону изградње, реконструкције и рехабилитације путева и спремни смо да у овој години остваримо завидне резултате на уређењу путне мреже у цијелој Републици Српској, од Требиња до Новог Града'', истакао је Ненад Нешић.

Свих 9 локација налази се на регионалном путу Р456, и то на слиједећим дионицама:

  • 1 локација на дионици Прибој 2 – Лопаре, у укупној дужини од 130 м;
  • 2 локације на дионици Лопаре - Мачковац, у укупној дужини од 50 м;
  • 6 локација на дионици Мачковац - Припери, у укупној дужини од ~290 м.

Извођач радова санације је ''Бијељина пут'', Бијељина које има рок од 90 календарских дана да изведе радове санације девет клизишта, а вриједност ове инвестиције је 401.454,85 КМ.