Штампати
Обилазак радова реконструкције пута Силос-Четница
Датум: 03.04.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" д.о.о. Бања Лука и Ђорђе Поповић, министар саобраћаја и веза обишли су данас радове на реконструкцији и модернизацији локалног пута Силос-Четница, у општини Пелагићево. Саобраћајница је дуга 950 метара и радови су у завршној фази.

"Рок за извођење радова је 30 дана. Данас ће комплетна дионица бити асфалтирана. Сљедеће седмице ће се радити одводња воде са саобраћајнице. Самим тим ћемо послове завршити за 20 дана, прије предвиђеног рока", нагласио је Нешић.

Нешић је захвалио извођачу радова, предузећу "Бијељинапут" а.д. Бијељина на ефикасном раду у вријеме епидемије вируса корона, истакавши да је ЈП "Путеви РС" спремно да одговори на захтјеве општина и градова Републике Српске.

Радови на реконструкцији и модернизацији пута Силос-Четница изводе се у оквиру пројекта "Унапређење путне инфраструктуре у јединици локалне самоуправе Пелагићево". Вриједност инвестиције износи 167.380, КМ, а Влада РС издвојила је средства са тзв. Escrow рачуна за овај пројекат.