Штампати
Обилазак радова на два радилишта
Датум: 23.04.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Ђорђе Поповић, министар саобраћаја и веза обишли су данас радове на изградњи искључне траке на магистралном путу М16, Клашнице 2- Шарговац. Изградња искључне траке на магистралном путу у бањалучком насељу Залужани требало би да буде завршена у првој половини маја, а радови су вриједни 460.000 КМ.

Нешић је рекао да би радови требало да буду завршени у првој половини маја и да ће "Путеви Републике Српске" у овој години започети више радова него у 2019. години.

"Средства за изградњу искључне траке обезбиједили су `Путеви Републике Српске`. Изградњом траке биће растерећене саобрачајнице у Залужанима и осталим насељима које гравитирају магистралном путу", рекао је Нешић.

"Када завршимо изградњу искључења биће побољшан квалитет живота у великим бањалучким насељима. Рјешавамо вишегодишњи проблем са којим су се суочавали становници Залужана, што је од изузетног значаја", рекао је новинарима Поповић.

Након тога, Нешић и Поповић обишли су радове на рехабилитацији дијела магистралног пута М14.1, дионица Чатрња –Градишка у дужини од 1200 метара.

Вриједност ових радова је 935.805,38 КМ са ПДВ-ом, а извођач предузеће ''Нискоградња'' радове су започели 18.03.2020. године. Рок за завршетак радова је 60 дана од дана увођења извођача у посао. До сада је уклоњен стари слој асфалта, завршен је насип, а након што се заврши са поправљањем пјешачких стаза, приступиће се асфалтирању.

"Добићемо потпуно нов, безбједнији, бржи и квалитетнији магистрални пут, а `Путеви Српске` ће у наредном периоду у оквиру редовног одржавања уложити средства у даљу санацију овог магистралног пута", рекао је Нешић, који очекује да ће радови бити завршени у наредних 45 дана.

Он је додао да радове из властитих средстава финансира предузеће "Путеви Републике Српске", које је расписало тендер за кредит од 200 милиона марака.