Штампати
Обилазак радова на регионаланом путу Р446
Датум: 25.04.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Бошком Југовићем, начелником општине Пале обишао је данас радове реконструкције и рехабилитације регионалног пута Р446, Лукавица-Пале, дионица Јасик- Триангла, који су у завршној фази.

По завршетку зимске сезоне одржавања путне мреже, због којих су радови били обустављени, сада се на дионици дугој 3897,52 метра радови реконструкције и рехабилитације изводе пуним интензитетом, те се завршетак радова очекује у наредних 15 дана.

''Урадили смо реконструкцију и рехабилитацију, што значи да нисмо само пресвлачили асфалт, него смо исправили и многе кривине и добили ширу, модернију и безбједнију саобраћајницу'', истакао је Нешић.

Говорећи о будућим пројектима на подручју сарајевско-романијске регије, Нешић је рекао да ће Јавно предузеће расписати тендер за наставак рехабилитације пута између општина Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево, затим да ће у наредних 10 дана бити расписан тендер за изградњу новог пута према Јахорини у вриједности од 2,2 милиона КМ, а затим и тендер за рехабилитацију пута испод тзв ''осмица'' на Јахорини до хотела ''Небојша'' у дужини од 800 метара.

Нешић је најавио и да ће у наредних десет дана са начелником општине Пале потписати споразум о изградњи два кружна тока, код тржног центра ''Бартула'' и у близини аутобуске станице, чија је укупна планирана вриједност 1,5 милионаКМ.