Штампати
Пуштена у саобраћај реконструисана дионица обилазнице у Броду
Датум: 29.04.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' заједно са Ђорђем Поповићем, министром саобраћаја и веза и Илијом Јовичићем, начелником општине Брод пустили су данас у саобраћај реконструисану Улицу Бродског батаљона (обилазница) у Броду, чија је дужина 1 километар.

Ненад Нешић рекао је да се изградња обилазнице у Броду одвија у три фазе и да је прва фаза саобраћајница која се данас званично пушта у саобраћај. Дужина реконструисане саобраћајнице је 1 километар, а у њену изградњу уложено је 1.700.000 КМ.

''Друга фаза се састоји о изградњи кружног тока на споју магистралног пута, на мјесту Поље Брод и трећа фаза је још један кружни ток на споју магистралног пута на граници Републике Српске са Федерацијом БиХ у мјесту Брусница'', рекао је Нешић.

Нешић је рекао да је укупна вриједност пројекта, све три фазе, изградње обилазнице у Броду 3.920.000 КМ. ''Јавно предузеће 'Путеви Републике Српске' финансирало је са 2.820.000 марака властитих средстава, а 1.100.000 марака су средства од ГСМ лиценци, средства које је Влада Републике Српске намјенски пребацила Јавном предузећу да се искористи за изградњу овог инфраструктурног пројекта'', истакао је Нешић.

Нешић је упознао присутне да ће се друга и трећа фаза обилазнице у Броду радити истовремено, јер се ради о једном уговору чији рок је 90 радних дана од дана увођења извођача у радове. Завршетком друге и треће фазе комплетан теретни саобраћај у Броду биће измјештен из ужег дијела града.