Штампати
Пуштена у саобраћај реконструисана дионица регионалног пута Р446
Датум: 14.05.2020

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске и Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука званично су пустили у саобраћај реконструисану и рехабилитовану дионицу регионалног пута Р446, Лукавица-Пале, дионица Јасик- Триангла.

Ненад Нешић је истакао да је реконструисана дионица дуга 3 километра и 900 метара, са реконструкцијом моста у дужини од 35 метара.

''Вриједност изведених радова је 3.250.000 КМ. Радове је финансирало Јавно предузеће 'Путеви Републике Српске' из властитих средстава и дио средстава Влада Републике Српске у износу од 1.100.000 марака. Овим путем смо комплетно завршили дионицу од Источног Сарајева до Триангле'', рекао је Нешић.

Наредне седмице потписаће се споразум између Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' и општине Пале о изградњи два кружна тока на Палама у вриједности од 1.500.000 КМ.

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је Република Српска показала да је способна да инвестира и ради, те да је ово модерна саобраћајница, која иде директно из Источног Сарајева ка Јахорини.

Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске рекао је да је реконструисана дионица била уско грло од Источног Сарајева до Јахорине, и да је њеним пуштањем у саобраћај отклоњен проблем циркулације туриста и грађана са овог подручја ка планини.

''За пар мјесеци почиње реконструкција саобраћајнице од Пала до Јахорине и путева на овој планини, те слиједе нова улагања у исток Републике Српске'', најавио је премијер Вишковић.

Свечаном пуштању у саобраћај реконструисане дионице Р446, Јасик-Триангла присуствовали су министри из Владе Републике Српске и Савјета министара, начелници општина и друге званице.