Штампати
Мост на ријеци Усори у Блатници пуштен у саобраћај
Датум: 26.06.2020

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић истакао је да је новоизграђени мост на ријеци Усори, дионица Теслић-Подјезера, плаћен средствима предузећа у износу од 463.000 КМ, пуштен је данас у саобраћај.

"Осим тога што је на овом мјесту некад био дрвени мост са дрвеном конструкцијом, данас имамо нов, потпуно нов мост са бетонском конструкцијом. Поред самог моста у његовој зони урадили смо обалну утврду, као и уређење корита ријеке Усоре", рекао је Нешић.

Нешић је нагласио да је извођач завршио радове у предвиђеном року, упркос временским непогодама.

Он је навео да је ово предузеће аплицирало за кредитна средства и, уколико она буду одобрена, поручио да се настављају инфраструктурни радови у Теслићу, као и у другим локалним зајендицама.

Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић је рекао да му је драго што види задовољство мјештана новоизграђеним модерним мостом, као и што се сваке године увећавају километри асфалтираних саобраћајница на подручју ове локалне заједнице.

"Обећавајуће је да Теслић постане отворени град, дакле да овај правац у догледној будућности буде повезан све до магистралног пута Добој-Сарајево", рекао је Поповић.

Он је изразио задовољство што Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" води рачуна о инфраструктури на свим локалитетима Републике Српске и најавио да ће ресорно министарство и Влада Српске и даље изналазити могућности да се дужина путне мреже проширује уз модерне путне саобраћајнице.