Штампати
Завршена кружна раскрсница "Вијака" у Прњавору
Датум: 02.07.2020

У Прњавору је завршена изградња кружне раскрснице, на магистралном путу М16.1, Прњавор-Дервента, у насељу Вијака чија је вриједност 815.000 КМ, у потпуности финансирана из буџета ЈП “Путеви Републике Српске.
 
Завршени пројекат обишли су дирeктор Јавног предузећа “Путеви Републике Српске”, Ненад Нешић и начелник Прњавора, Дарко Томаш.
 
Нешић  је рекао новинарима у Прњавору да је ово слика одговорног рада, а начин приступа изградњи показује да је вођена брига о становницима и њиховом новцу.
 
"Кружни ток је завршен у предвиђеном року и урађен је према највишим стандардима који ће олакшати саобраћај у Прњавору. Предузеће `Путеви Републике Српске` уложило је у пројекат 815.000 КМ, при чему смо водили рачуна да средства буду утрошена на прави начин", навео је Нешић.
 
Директор ЈП “Путеви Републике Српске” захвалио је предузећу "МГ минд" које је било извођач радова, становницима Прњавора за стрпљење у вријеме извођења радова, као и начелнику општине за предусретљивост за рјешење проблема који су се јављали прије почетка и током изградње кружне раскрснице.
 
Начелник општине Прњавор Дарко Томаш, рекао је да је изградња кружне раскрснице на Вијаци инвестиција од великог значаја за ову општину јер је то раније било проблематично мјесто на којем су се често дешавале саобраћајне незгоде.
 
Томаш је подсјетио да је Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" у посљедње четири године на подручју ове општине реализовало неколико значајних инфраструктурних пројеката - завршен је мост који спаја Прњавор и Станаре, чија је вриједност већа од два милиона КМ, кружни ток на улазу у град Прњавор вриједности 310.000 КМ и асфалтирана Улица Владе Винчића вриједности око 150.000 КМ.
 
Званично отварање предвиђено је за мјесец дана када Општина Прњавор заврши уређење ове кружне раскрнице.