Штампати
Обилазак радова рехабилитације магистралног пута М6, Љубиње-Требиње
Датум: 04.07.2020

Ненад Нешић, вршилац  дужности  директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Ђорђем Поповићем, министром саобраћаја и веза Републике Српске и Мирком Ћурићем, градоначелником Требиња обишао је  градилиште рехабилитације магистралног пута М6, Љубиње-Требиње.   Рехабилитација овог путног правца започела је почетком новембра 2019. године, а радови се изводе на дионици дугој 59 километара.  Вриједност ове инвестиције износи  12,3 милиона  КМ, а планирано је да радови буду завршени до почетка зимске сезоне одржавања путне мреже Републике Српске. 
 
Након обиласка градилишта, Нешић је новинарима рекао да свака марка уложена у путеве остаје у Републици Срској, те најавио да ће се у токе следеће седмице расписати тендерска процедура за  избор најповољнијег извођача за радове на путу од Невесиња до границе са Федерацијом БиХ, као и рјешавање уског грла  у мјесту Врба из правца Тјентишта према Гацку. 
 
''Радимо на пројекту рехабилитације пута Невесиње-Гацко, а сигурно ћемо узети у обзир и пут Требиње-Никшић, Билећа-Никшић.  Оно што могу обећати са ове позиције је да ћемо до краја 2022. године све те путне правце рехабилитовати и реконструисати'', истакао је Нешић. 
 
Нешић је нагласио да ће се осим путног правца Требиње-Љубиње радити и на путу од Љубиња ка Стоцу, те напоменуо да се ради и на новом путу од Фоче до Тјентишта. 
 
Извођач радова рехабилитације М6, Љубиње-Требиње је предузеће  ''Херцеговинапутеви'', а радови се тренутно изводе на дионици Требиње-Трновице. До сада је урађено  10,30км, на шта је утрошено 7.670 тона асфалтне масе.