Штампати
Пуштена у саобраћај кружна раскрсница на укрштању М4 са улицама Ивана Горана Ковачића и браће Пиштељић у Бањој Луци
Датум: 21.07.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке обишли су новоизграђену кружну раскрсницу на укрштању магистралног пута М4 са Улицама Ивана Горана Ковачића и браће Пиштељића, чиме је ова раскрсница званично пуштена у саобраћај. 
 
Ненад Нешић је нагласио да Бања Лука не смије да заостаје за главним градовима у региону, те се више пажње посвећује инфраструктури. 
 
"Свим нашим пројектима унапређујемо путну комуникацију и саобраћајну инфраструктуру, те бранимо радна мјеста, што сматрамо за највећи успјех данас када многи људи у свијету остају без радних мјеста", рекао је Нешић.
 
Нешић је најавио изградњу Улице Ивана Горана Ковачића  истичући да је 13. јула расписан тендер за одабир најповољнијег извођача радова, који је отворен до 28. јула, те да се очекује да се у изградњу уђе до половине августа.
 
Извођач радова изградње кружне раскрснице је предузеће ''Нискоградња'' из Лакташа, а вриједност инвестиције која је урађена у предвиђеном року, износи 1,3 милиона КМ. 
 
Пројектном документацијом предвиђена је и изграђена кружна раскрсница са централним кругом пречника Р= 16,9 и са апроном од 2,0 м. Попречни пресјек коловоза је са коловозом ширине од 11,1 метара, ширином  улазне траке од 9,0 м, ширином излазне траке од 8,0 м и  ширином тротора од 2,0метра.
 
Пјешачки саобраћај је у нивоу и са прелазима на удаљњености око 20,00 метара од кружног тока ради набирања до три возила или једног теретног возила у случају наиласка пјешака. Изведене су рампе за лица са инвалидитетом у склопу  пјешачких стаза. Саобраћај је каналисан улазним и излазним острвима промјенљиве ширине.