Штампати
Почиње градња кружног тока и рехабилитације пута Невесиње-Мостар
Датум: 30.07.2020

У Невесињу је данас озваничен почетак изградње кружног тока код Средњошколског центра "Алекса Шантић" вриједности 253.000 КМ.
 
Почетак изградње је озваничен увођењем извођача радова - предузећа "Невесињепутеви" у посао, што је обавио вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић. 
 
Нешић је рекао да ће кружни ток бити завршен у року од 30 дана и да је важно да је за посао ангажована домаћа фирма, чиме ће сав новацa остати у овом крају, те најавио почетак радова и на рехабилитацију магистралног пута Невесиње-Мостар. 
 
"Грађани Невесиња заслужују бољу путну инфраструктуру", рекао је Нешић.
 
Он је навео да су "Путеви Републике Српске" расписали тендер за рехабилизацију пута од ентитетске границе са Федерацијом БиХ до Невесиња и да би радови, како се очекује, требало почну у року од 35 дана, а биће завршени до краја године. 
 
Нешић је најавио да ће наредне години бити рађена и рехабилитација регионалног пута од Невесиња према Гацку.
 
"У току је израда пројекта и очекујем да на прољеће почнемо са радовима. Тренутно радимо пут Требиње-Љубиње и тај пут би требао да буде готов до краја године, а у наредним данима ћемо расписати јавни позив за радове за наставк тога пута од Љубиња до ентитетске границе према ФБиХ, односно Стоцу", рекао је Нешић. 
 
Он је навео да на том дијелу има неријешених имовинских односа, који ће бити ускоро ријешени, те би и на тој дионици у септембру требало да почну радови. 
 
"На тај начин Херцеговина ће бити доста релаксирана, што се тиче инфраструктуре", рекао је Нешић. 
 
Он је додао да је расписан јавни позив и за дионицу Десивоје-Врба, након тунела Чемерно, гдје је остало четири колометра уског пута према Гацку, а до краја септембра би се требало ући у радове. 
 
Нешић је подсјетио и да се ради велики пројекат Фоча-Шћепан Поље. 
 
"На 13. километру мостом прелазимо у Национални парк `Сутјеска` и излазимо на Тјентиште. У току је израда пројекта, рјешавају се имовински односи. Ти радови неће моћи почети прије почетка идуће године", рекао је Нешић. 
 
Он је нагласио да се све обећано реализује, захваљујући Влади Републике Српске. 
 
Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је општина прошле године тражила изградњу овог кружног тока, јер је ријеч о раскрсници на спајању магистралног пута Невесиње-Мостар и регионалних путева према Гацку и Берковићима, а у близини се налазе основна и средња школа, те спортска дворана. 
 
"Осим кружног тока у центру Невесња, нама је јако важно што прије почне рехабилитација пута према Мостару, јер је то најфреквентнија дионица у Херцеговини, а у јако је лошем стању", рекао је Авдаловић. 
 
Он је додао да су завршени сви припремни радови за наставак радова на путу Невесиње-Берковићи. 
 
"Радује нас што ће се реконструисати и пут према Гацку, те се захваљујем и Влади Српске и предузећу `Путеви Републике Српске`, али и `Невесињепутевима` који увијек све радове изврше квалитетно и на вријеме", рекао је Авдаловић.