Штампати
Саoпштење за јавност
Датум: 06.08.2020
Први пут послије 11 година ЈП „Путеви Републике Српске“ су добили позитиван ревизорски извјештај за шта се борим од када сам дошао на чело Путева. Увијек говорим да су рад и резултати рада битнији од великих прича и Извјештај независних ревизора о раду Путева потврђује да иза тог става стојим.
 
Свјестан сам да су грађани неповјерљиви према политичарима и зато је овај извјештај посебно важан јер показује да је у Републици Српској могуће да се ради по слову закона. Позитиван ревизорски извјештај треба да буде нормална ствар, да се подразумијева и желим да ми будемо први примјер таквог пословања у континуитету.
 
Само у 2019. години извршени су радови на преко 270 километара саобраћајница, у шта улази и изградња нових путева, асфалтирање и реконструкција, а урађено је и 6 нових кружних токова. На сваком пројекту који радимо упошљавамо домаће фирме и трудимо се да нико не изгуби посао у ово тешко вријеме. Оно што је најбитније, путеви у Републици Српској су много бољи данас, него прије пар година, а саобраћај је сигурнији.  Резултате нашег рада грађани могу да додирну и виде, а не да само слушају приче. У свему што радим важни су људи.
 
У извјештају ревизора се наводи да „приложени финансијски извјештаји приказују истинито и објективно финансијску позицију Предузећа и његову финансијску успјешност и токове“ и да је „предузеће извршило усаглашавање својих потраживања и обавеза“. Многе ствари је требало поправити и бринути за сваку утрошену марку да бисмо дошли до овога данас.
 

ВД ДИРЕКТОРА            

Ненад Нешић, дипл.правник