Штампати
У саобраћај пуштена санирана дионица регионалног пута Р456 Мачковац-Пипери
Датум: 12.08.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" И Ђорђе Поповић, министер саобраћаја и веза Републике Српске, свечано су у Пиперима код Лопара пустили у саобраћај дионицу регионалног пута Мачковац-Пипери, на којој је санирано девет клизишта, а за шта је издвојено 400.000 КМ.
 
Нешић је рекао да је извршилац радова било предузеће "Бијељина пут", док је средства у износу од 400.000 КМ обезбиједило предузећа "Путеви Републике Српске".
 
Он каже да су санацијом овог пута грађани овог краја добили модернију у безбједнију саобраћајницу.
 
"Наставићемо да радимо истим темпом и да санирамо сва клизишта у Републици Српској", 
рекао је Нешић и најавио даљу рехабилитацију пута Требиње-Љубиње, па даље према ентитетској линији, као и пут Милићи-Власеница и Добој-Шешлије-Модрича. Када је ријеч о Бијељини и Угљевику, рекао је Нешић, биће урађена пасарела, пут Вршани-Бијељина и обилазница око Угљевика.
 
Он је навео да је предузеће "Путеви Републике Српске" добило позитиван ревизорски извјештај након 11 година, у коме се јасно каже да су сва средства утрошена у складу са законом.
 
Министар Поповић нагласио је да у општини Лопаре није добро стање у вези са путном мрежом, као и многим другим инфраструктурним пројектима, те да су у овом подручју неопходна улагања у рехабилитацију путне мреже.
 
Он је рекао да је предузеће "Путеви Републике Српске", уз подршку ресорног министарства, санирало овај пут који је оштећен због клизишта и поплава 2014. године и додатно је оштетио и онако лошу инфраструктуру.
 
Поповић је оцијенио да предузеће "Путеви Републике Српске" реагује тамо гдје је најнеопходније и изналази значајна средстства како би санирало посљедице поплава, те редовно одржавало регионалне и магистралне путеве.
"На почетку дионице пута Мачковац-Пипери и даље су постоје посљедице поплава и клизишта из 2014. године и неопходна су додатна улагања да се би грађанима мајевичког краја живот учинио лакшим када је ријеч о комуникацији", рекао је Поповић новинарима.
 
Он је најавио да ће у наредном периоду "Путеви Републике Српске" и Министарство саобраћаја и везе "имати сензибилитета за потребе грађана овог подручја".
 
"Овде је санирано девет клизишта, а највећи и најзахтјевнији је пут Мачковац-Пипери који смо завршили на радост мјештана овог краја", додао је Поповић.