Штампати
Почетак рехабилитације регионалног пута Р446а, Бистрица–Подграб
Датум: 14.08.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Марком Гајовићем, замјеником начелника општине Пале и Ненадом Вуковићем, градоначелником Источног Сарајева озваничио је данас почетак радова рехабилитације регионалног пута Р446а, Бистица-Подграб у зони Олимпијског центра Јахорина, увођењем извођача радова ''Приједорпутеви'' а.д. Приједор у радове који  ће се изводити на дионици дугој 2.250 метара. Вриједност ове инвестиције је 919.000 КМ. 
 
Ненад Нешић рекао је да је рок за завршетак радова 90 радних дана,  да ће стари асфалт бити потпуно скинут и постављен нови, као и да Олимпијски центар Јахорина заслужује модерну и квалитетну саобраћајницу која ће привући већи број туриста. 
 
''Рехабилитација пута Р446а је од прве серпентине или ''Осмица'' до хотела ''Небојша'' дужине 2.250 метара'', рекао је Нешић. 
 
Раденко Црногорац, директор ''Приједорпутева'' рекао је да ће, уколико их временске прилике послуже, радове завршити у наредних 30 дана. 
 
''Рехабилитација обухвата санацију коловозног застора, проширивања неће бити, санацију одводних канала, шахтова, промјену ивичњака, замјену одбојних ограда, као и вертикалне сигнализације'', објаснио је Црногорац. 
 
Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је Јавном предузећу ''Путеви Републике Српске'' што је ушло у рехабилитацију регионалног пута, нагласивши да је све више инвестиција које се реализују на подручју сарајевско-романијске регије.