Штампати
Отворени радови реконструкције и модернизације улице Ивана Горана Ковачића у Бањалуци
Датум: 10.09.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” и Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, озваничили су данас почетак радова на реконструкцији и модернизацији улице Ивана Горана Ковачића у Бањалуци, којом ће бити спојени западни и источни транзит.
 
Радове на поменутој саобраћајници изводи домаће предузеће “Нискоградња” д.о.о. Лакташи, а вриједност истих је 2 милиона конвертибилних марака. 
 
"Након завршених радова добићемо једну модерну саобраћајницу која ће у оба смјера имати по двије саобраћајне траке, са пјешачким, бициклистичким стазама и аутобуским стајалиштем, а између саобраћајних трака биће зелени појас", рекао је директор ЈП „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић.
 
Oн je истакао да је рок за извођење радова 210 календарских дана, али и да ће бити завршени прије зимске сезоне.
 
"Очекујем да након завршетка ове саобраћајнице Бањалука добије много љепши изглед и да се саобраћај на споју источног и западног транзита одвија брже", истакао је Нешић и додао да реконструкцију и модернизацију ове улице финансира предузеће "Путеви Републике Српске".
 
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се реконструкцијом Улице Ивана Горана Ковачића "слаже посљедњи детаљ" источне трансверзале или источне авеније у Бањалуци.
 
"Коначно повезујемо источни и западни транзит на тај начин што нови кружни ток код `Леснине` спајамо модерном саобраћајницом са кружним током код `Центрума` са западним транзитом", казао је Радојичић, те те захвалио "Путевима Републике Српске" за сарадњу, истичући да Бањалука и ово предузеће много послова раде заједно.
 
Ширина предвиђених аутобуских стајалишта износиће 3 метра, а у дужини по 26м на пуној ширини стајалишта. Пјешачки саобраћај ће бити ријешен изградњом пјешачких стаза дужином цијеле улице, док ће бициклистучки саобраћај такође имати континуитет, али само на десној страни коловоза, гдје је пројектована стаза ширине 1,5 метара.