Штампати
Почетак радова на дионици пута Осмице - Бистрица
Датум: 14.09.2020

Увођењем изођача, предузећа ''Романијапутеви'' а.д. Соколац у радове, данас је на Јахорини озваничен почетак изградње нове трасе на дионици Осмице-Бистрица, у дужини 1.335 метара, укупне вриједности 2.200.000 КМ.

Ненад Нешић, вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" д.о.о. Бања Лука рекао је новинарима да ће изградњом нове трасе бити растерећена гужва у Олимпијском центру "Јахорина", посебно током зимске сезоне, чиме ће туризам добити на значају.
 
Нови пут обухватаће потпуно нову саобраћајницу, са двије саобраћајне траке и два моста, а рок за завршетак је 180 радних дана.
 
"Рехабилитација пута P446, у зони ОЦ `Јахорина` је дужине 1.335 метара", рекао је Нешић и додао да ће пут бити пробијен прије почетка зимске сезоне, а након тога са почетком нове грађевинске сезоне завршен комплетно.
 
Нешић је истакао да предузеће "Путеви Републике Српске" запошљава домаће фирме и раднике да би свака уложена конвертибилна марка остала у Републици Српској.
 
Недељко Елек , предсједник Надзорног одбора ОЦ "Јахорина"  рекао је да је ово само једна у низу великих инвестиција предузећа "Путеви Републике Српске" у Олимпијски центар.
 
"Новом дионицом ћемо ријешити улаз и излаз са планине, као и колапс у саобраћају који се дешавао посљедње три године", нагласио је Елек.
 
Мирко Пандуревић, директор предузећа "Романијапутеви" које је извођач радова, обећао је да ће испоштовати задате рокове и потрудити се да пут буде изграђен и прије, јер је неопходан Јахорини.
 
Уговорена вриједност радова је 2. 197.001,23 са ПДВ-ом.
 
Изградњом новог путног правца „Осмице-Бистрица“ биће омогућено кружно одвијање саобраћаја (од прве серпентине до хотела „Небојша“ – хотел „Небојша“ – Пољице – Серпентине). На тај начин ће се растеретити велике гужве у зони Олимпијског центра, посебно у зимској сезони, те омогућити лакша и бржа саобраћајна комуникација