Штампати
Завршени радови на дионици регионалног пута Црна Ријека - Бјелајци
Датум: 01.10.2020

Ненад Нешић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Ђорђе Поповић, министар саобраћаја и веза Републике Српске данас су званично у саобраћај пустили рехабилитовану дионицу регионалног пута Р412, Црна Ријека –Бјелајци у дужини од 4 километра. У рехабилитацију ове дионице уложено је 6.424.000 КМ, а финансирана је према Одлуци Владе Републике Српске. 
 
Ненад Нешић рекао је да је ријеч о саобраћајници која је била у јако лошем стању, на којој је био велики број непрегледних кривина и високих нагиба. 
 
''Пројекат је завршен прије предвиђеног рока и то је показало да се може обезбједити домаћинско пословање уколико постоји воља. Овим пројектом још једном смо показали да су нам јако важни људи и њихова безбједност у саобраћају'', нагласио је Нешић.   
 
Нешић је истакао да ''Путеви Републике Српске'' настављају да раде истим темпом широм Републике Српске са жељом да путеви буду безбједнији, да људи буду сигурнији и да промет робе и људи у Републици Српској буде знатно бржи и ефикаснији. 
 
Ђорђе Поповић рекао је да је завршетак ове дионице наговјештај боље мреже путева, али и даљих радова на овом простору и свеукупно повезивање Републике Српске са окружењем. 
 
''Ријеч је о значајној дионици, која ће у љетном периоду представљати краћу, безбједнију и бржу везу са морем, али и квалитетну саобраћајницу у оквиру мреже путева Републике Српске, која ће омогућити удобније и безбједније путовање'', изјавио је Поповић. 
 
Извођач радова рехабилитације је предузеће ''Мркоњићпутеви'' д.о.о. Мркоњић Град, а надзор ''ЦПК'' д.о.о. Бања Лука.